Kako zaraditi na Internetu?

Kada čujem pitanje “Kako zaraditi na Internetu?” a očekuje se odgovor od jedne rečenice, to vam se slično kao kad neko pita kako zaradi od trgovine a očekuje jednostavan odgovor. Nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje. Kao i u svakoj trgovini, neko se bavi prevozom, neko proizvodnjom a neko prodajom. Svako od ljudi koji se bave nekim od navedenih segmenata trgovine zarađuje novac ali svaki na posve drugačiji način. Svaki od ovih načina je poseban na svoj način i ima svoje prednosti i mane. Identično je i sa zaradom na internetu.

kako zaraditi na internetu seo wordpress niche

Kako zaraditi na Internetu?

Na Internetu se može zaraditi na zaista razne načine. Bez obzira kojim vidom zarade na Internetu se bavite, postoje neke univerzalne stvari koje su iste za svaku granu:

  1. morate biti uporni
  2. ne smijete odustati nakon prvog neuspijeha
  3. morate se stalno prilagođavati tržištu

Zarada na Internetu vam je kao kada ste momak koji traži djevojku. Šanse da je nađete od prve su male, ne smijete da odustanete nakon prvog ili desetog odbijanja i naravno morate da pratite šta se djevojci kojoj prilazite sviđa ili je zanima. Naravno, kao i u svemu, neko je više a neko je manje uspješan. Veća uspješnost se postiže ili talentom ili iskustvom! 🙂

Ok, dosta poređenja sa muvanjem. Kako zaradi na Internetu ali zaista zaraditi? Postoji više načina kako zaraditi na Internetu. Grubo ih možemo podijeliti u nekoliko grupa:

  • pružanje usluga drugima preko Interneta
  • zarada od vlastitih projekata
  • zarada od iznajmljivanja reklamnog prostora na sajtovima
  • socijalni marketing

Svaku od gore navedenih grupa ću detaljnije objasniti u posebnim postovima.

Čisto da se zna. Slika tipa ove ispod može da se desi… ali je do toga teško doći. Nije nedostižno ali kao i u svakom poslu potrebno je dosta znanja, volje i potrošenog vremena.

kako zaraditi na internetu seo search wordpress nisa